RESIDENTIAL

Seamstress Studio

Location: Monterey, California

Size: 820 SF

Year: 2016

Key Staff: Sepideh Majidi, Shaum Mehra, Jay Li

 

Press:​
Dezeen: California Carriage Housed turned into Plywood-lined Sewing Studio

 

 

 

 

 

The scope included both the design and building work for the Seamstress Studio Remodel project in Pacific Grove, a coastal town in Northern California. The former carriage house was built in the 1900s, and was found decaying and infested with spiders.

On an "incredibly limited budget", the studio rebuilt the structure from the inside-out. A corner wall dividing the space in two was taken out, and the south facade swapped for glazing. Pacific Grove is notorious for its abundance of fog, so the south wall was removed and replaced with glass to allow the maximum amount of natural light. A gravel-filled trough just inside the glass creates a space for potted plants, and allows for a seamless connection to the surrounding garden. The remainder of the walls and ceiling are covered in sheets of birch plywood to create continuity between the surfaces.​

Castro Studio

Location: San Francisco, California Size: 1100 SF

Year: 2016

Key Staff: Sepideh Majidi, Shaum Mehra, Dan Hogman, Sahand Izadi

The goal of this project was to transform a cramped, dimly lit, 1970's era, one-bedroom apartment located in the Castro into a bright, contemporary bachelor pad. Oblique City removed the walls hemming in the tiny kitchen and replaced them with a steel beam and steel columns. The cabinets are custom fabricated from white laminate and stainless steel, with a custom stainless steel counter with integral sink. The sink side cabinets are suspended from the new steel columns and left floating 12" above the floor. A slab of reclaimed lacy oak cantilevers from the end of the floating cabinet and makes up the bar counter. The floor is whitewashed French oak.

Berkeley Roof Deck

Location: Berkeley, California

Size: 750 SF

Year: 2017

Key Staff: Sepideh Majidi, Shaum Mehra

Press:

Designboom: Panoramic Roof Deck for San Francisco Home

Divisare: Berkeley Roof Deck

The program for this small roof deck project in the Berkeley Hills, was to give the client, a local travel writer, an indoor/outdoor work space that was connected tot he surrounding nature. For the new space, we took advantage of an existing, under-utilized roof area above a breezway that connects the main house to the garage and guest house. This allowed the project to take advantage of the panoramic views of the San Francisco Bay, Golden Gate Bridge, and surrounding oak studded hills, that otherwise went unnoticed. The project consists of a large canopy, below which resides a nestled corner seating area. Stairs rise one story further to a small viewing/meditatin platform, with even more expansive views. A large void in the canopy frames the sky and clouds from the main deck area. The entire structure was clad in marine grade plywood and whitewashed with a non-toxic exterior grade milk paint.

Bradford Residence

Location: San Francisco, Cal.

Size: 1700 SF

Year: 2016

Key Staff: Yury Kogan

Press: SF Gate

........

Mangels Residence

Location: San Francisco, California

Size: 2148 SF

Year: 2017

Key Staff: Yury Kogan

 

 

.....

Music Studio

and Home Office

Location: San Anselmo, California

Size: 120 SF

Year: 2010

Key Staff: Shaum Mehra, Mary Telling, Shanay Moghbel, Justin Hanan, Justin Ackerman

 

 

Press:

Inhabitat: Beautiful Student-Built Prefab Office Wins AIA Citation

Archdaily: Architecture Project from Students Wins a Citation from the AIA, East Bay

Gold Nugget Awards: 2011 Winners Book

AIA San Francisco Citation.

This project was done in conjunction with a student led design/build program with the Academy of Art University's Masters of Architecture program. It consisted of a tiny studio, and surrounding landscaping, located on a steep slope at the rear of an existing single family home. The client wanted a small, private space where he could catch up on paperwork, as well as practice his guitar skills without disturbing his growing family. The design for the studio consists of two distinct spaces, with a "hinged" transition space between. The front area--the office--is dropped two steps below the rear music area, to follow the slope. The bend allows the office to take advantage of the distant view to Mt. Tamalpais. The entire structure was fabricated in distinct geometric modules, assembled in the architecture department's shop, then reassembled on site. The reclaimed redwood siding was hand milled by the students.

Bush St. Residence

Location: San Francisco, California

Size: 2400 SF

Year: 2017

Key Staff: Yury Kogan

 

 

......

Bush St. Guest House

Location: San Francisco, California

Size: 2400 SF

Year: 2017

Key Staff: Yury Kogan

 

 

......

// rockridge studio

Under construction! We've just completed the rough framing of our latest "small" projects: a studio space in Northern California. The main quality of the space is the way it deals with light: two of the walls slide open in full, while the roof features several openings to the sky!

See More>>>

Residential, Office

Oakland, California

Location: Oakland, California

Size: 600 SF

Year: 2019

Key Staff: Sepideh Majidi, Shaum Mehra,

 

 

 

 

 

 

Rockridge Studio

This project involved the replacement of an existing 1930's carriage house with a new studio space.